Представителства » Петанк  
PRIMORSKO OPEN - PETANQUE AND TENNIS 2019!
 
PRIMORSKO OPEN - PETANQUE AND TENNIS 2019!
През 2019 година на международния турнир по петанк и тенис в Приморско, той ще се проведе по същото време и място, независимо, че тогава ще се провежда Европейско първенство по петанк в Албена АД - от 16 септември до 18-ти за ветерани и от 19-ти до 22 септември за мъже.
Възможност за настаняване в Приморско в хотели Магнолии и Форест бийч от 16-ти септември.
В петък на 20-ти септември от 14.00ч. ще се проведат сингали, на 21-и събота ще се проведе основното състезание за триплети и в неделя за дублети. 
За желаещите да наблюдават финалите за мъже в Албена ще бъде осигурен микробус до залата в Албена сутрин и връщане обратно за вечеря в хотел Магнолии.
Молим резервациите да не се правят в последния момент и директно към клуб Приморско за да се ползват преференциалните цени за настаняване.
 
KAVARNA OPEN 2019
 
Имаме удоволствието да Ви информираме, че лятото на 27 юни 2019 /четвъртък/ в рамките на един ден в гр. Каварна, България ще се проведе турнир по петанк на двойки за купата на града. 
Организатори
Емил и Стив

На 28 юни 2018 г. в гр. Каварна, България  се проведе турнир по петанк на двойки за купата на града. 
https://dariknews.bg/regioni/dobrich/40-uchastnici-ot-7-dyrzhavi-na-turnira-po-petank-v-kavarna-2106242
 
Makarov Open and Attica Petanque Club, Porto Rafti terrains
  На 19 - 22 април 2019 г. ще се проведе турнир по петанк в Атина, Гърция.
организатор: Емил Макаров
 
Турнир в Приморско 2018
   На 22 септември 2018 г. се проведе турнир по петанк за купата "Primorsko Open" в ММЦ Приморско. На турнира присъстваха състезатели от всички големи градове на България, Франция, Израел, Украйна, Русия, Словакия и др. В основното състезание триплети купата спечели смесен отбор на България и Израел с представители Емил Макаров, Станислав Янев и Ами С., които победиха на финала силния отбор на Франция. В турира по двойки златните медали заминаха за Франция, които победиха по пътя си отборите на София и Братислава. Паралелно се проведе и турнир по тенис, в който взеха участие тенис клубове от София, Пловдив, Силистра, Хасково и Варна. В различните дисциплини купи спечелиха представители на почти всички отбори. Основния победител беше спортът и доброто настроение. Мероприятието приключи с много шампанско и торти, осигурени от любезните домакини на Приморско клуб и хотел "Магнолии". 
До нови срещи догодина по същото време на същото място!
Инициатор и организатор на турнира е Емил Макаров!
АЛБЕНА ОТБЕЛЯЗВА 50-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ С ЕВРОПЕЙСКО ПО ПЕТАНК
   
АЛБЕНА ОТБЕЛЯЗВА 50-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ С ЕВРОПЕЙСКО ПО ПЕТАНК    
2017-03-07 @ 13:16 EET
СпортЗа втори път в своята история Албена ще бъде домакин на европейско първенство по петанк, съобщават от родната ни федерация. По време на шампионата на Стария континент в Монако, който е под патронажа на принц Албер, е била дадена много висока оценка на състезанието в българския курорт и е взето решение от 17 до 19 септември 2019 г. Албена да домакинства на европейското по петанк за ветерани, а от 21 до 24 септември да бъдат излъчени и призьорите при мъжете. 

Очакват се състезатели от над 40 държави, обяви генералният секретар на европейската централа Бруно Фернандез.
Проявата ще бъде част от празничния спортен календар през 2019 г., когато Албена ще отбележи 50 години от създаването си.
За първи път страната ни домакинства на форум от подобен ранг през 2015 г., отново в спортната зала в Албена. Тогава имаше участници от 36 страни.
Днес в родния ни ваканционен комплекс има близо 20 игрища от популярната френска игра с топки, които са на открито. Гостите на хотелите имат възможност по време на своя отдих да се запознаят с играта и да си организират мини състезания между приятели и семейства.  НДТ  
https://dariknews.bg/regioni/dobrich/evropejskiiat-elit-po-petank-izbra-albena-za-kontinentalniia-si-shampionat-prez-2019-godina-2092142

Европейският елит по петанк избра Албена за континенталния си шампионат през 2019 година

Европейският елит по петанк отново избрана ваканционно селище „Албена“ за домакин на своя континентален форум през 2019 г., съобщи ръководителят на сектор „Спорт“ Руслан Йорданов. Комплексът ще приеме европейския шампионат за втори път в своята история, след като направи това успешно през септември 2015 година. Тогава участваха представители на 34 държави. 

Албена отбелязва 50-годишния си юбилей с европейско по петанк

„Европейските първенства по петанк в курорт Албена ще бъдат най-големият мъжки форум по петанк, организиран на едно място в Европа - за ветерани и мъже. Официалното откриване е насрочено за 16 септември 2019 г., с което започва и турнира за ветерани и завършва на националния празник 22 септември 2019 г. с финалите за мъже“, заяви организаторът на турнири по петанк Емил Макаров.

„За домакинството и организацията на европейското започнахме да работим още след края на шампионата през 2015-а. Нашето желание бе в юбилейната година да приемем поредица от големи състезания, които да направят календара в спортен курорт като Албена по-богат и със събития на високо ниво. Благодаря на съвместната работа с Емил Макаров и Българската федерация по петанк, с които заедно популяризираме у нас един от най-интелигентните спортове в Европа“, заяви Руслан Йорданов. 
 
PRIMORSKO OPEN 2017
 
Primorsko open 2016 22-26 Септември
  Уважаеми колеги,
тази година международният турнирът "Макаров - Албена" ще се проведе от 22 до 25 Септември като "Приморско open" в напълно обновената база на бившето ММЦ Приморско в момента собственост на Албена Ад. Ще участват отбори от няколко държави. Този път с нова цел - Европейска купа да се превърне в Световната. Настаняването ще бъде основно в комплекс Магнолия -
http://www.hotel-lesmagnolias.com/

но, няма проблем желаещите да се настаняват и в останалата част на комлекса, който разполага с изключително разнообразна като условия и цени леглова база.

Димитър Тачев, моб. 0885 853 4410885 853 441,
e-mail: primorsko@albena.bg
www.primorskoclub.bg

http://corporate.albena.bg/primorsko-club-ead.html

Каним всички желаещи на кратко пътуване към годините на нашата младост в ММЦ Приморско в края на месец Септември за да закрием заедно летния сезон. А по-младите, които не помнят Международния Младежки Център от онова време просто на купон... Хотел Магнолии ще се покрижи за това.
Емо Макаров
www.makarov-sons.com
ps. За феновете на тениса на корт или на маса комлексът разполага с чудесни условия.
albena.bg/bg/news/view/id/929
 
CEP EUROPEAN PETANQUE CHAMPIONSHIP MEN 2015
  ALBENA 24th - 27th of September 2015

Европейското първенство по петанг за мъже, при изключително добра организация се проведе в Албена от 24 до 27 септември. Официалната церемония по представяне на нациите бе открита с официално приветствие от посланика на Република Франция в България Негово превъзходителство Ксавие Лапер дьо Кабан, който поведе националния си отбор в залата и след това се присъедини към чуждестранните официални лица - председателят на Европейската конфедерация по петанк Майк Пек и секретарят на Европейската конфедерация по петанк Бруно Фернандес. България е първата източноевропейска страна-домакин на шампионата.
В турнира премериха сили 34 Европейски страни. На триплети почетното първо място спечели Франция, следвана от Швейцария, Монако и Испания.
Българският национален отбор постигна най-доброто класиране за България в историята на българския петанк, достигайки до деветото място с победи над Полша, Беларус , Словакия и Швеция и завоюваха квота за световното първенство.
https://www.sportal.bg/news.php?news=428959
 
Израелци триумфираха на турнир по петанк в Албена 23 септември 2014 16:30 | Дарик Добрич
 
В Албена се проведе традиционният международен турнир по най-популярната френска игра - петанк. За да премерят сили на новопостроените игрища в комплекса бяха дошли състезатели от Сърбия, Англия, Израел, Франция и от различни градове на България.
Най-добри се оказаха отборите от Израел, които триумфираха безапелационно в игрите на двойки и на тройки.
През следващата юбилейна година този традиционен вече турнир, организиран от спортен клуб "Макаров и приятели", благодарение на съдействието и ангажираността на спортната дирекция на курорта Албена ще прерастне в Европейско първенство за мъже. На този форум участие в един от най-масовите европейски спортове, достъпен за всички възрасти, ще вземат професионални играчи от 36 държави. Постепенно Албена се оформя като една от предпочитаните петанк дестинации в Европа.

https://www.google.bg/search?q=sandy+beach+албена&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=GDo

https://dariknews.bg/regioni/dobrich/izraelci-triumfiraha-na-turnir-po-petank-v-albena-1329736


 
International petanque tournament from 24 to 26 May 2013 in Bulgaria
 
http://light.standartnews.com/sport-sport/zavarshi_turnira_po_petank_v_albena-189934.html?utm_source=flip.bg
 
  контакти ClickDot Ltd. - Software and web solutions